Thursday, July 22, 2004

DEMOnstrasi

malam ini aku ada silat punya demo. insyaAllah aku akan main senjata, tapi sikit je la.nak tau senjata apa, datanglah malam ni beramai-ramai.

yang sebenarnya aku sangat takut. tak tau kenapa, tapi akhir-akhir ni rasa macam takut n saspen je kalau nak buat apa-apa depan public cam presentation ke apake. ntahpape. cewah...macam la selama ni kondifen sangat.

yang aku takut ialah aku akan memalukan diri sendiri dan nama silat. haha. bukan senang nak tengok budak pompuan kitorang buat public performance. mahalla konon.

anyway, aku dah berdoa dan aku harap apa yang aku buat ni berada di landasan yang betul. walaupun sebelum ini ada isu sket pasal demo ni, tapi alhamdulillah dah setel dan aku harap tak ada masalah lagi lepas ni. aku dah fikir dan pertimbangkan dari semua aspek. kalau ada pihak yang tak setuju lagi, nak tak nak aku terpaksa jawab. tapi buat masa sekarang ni aku dah malas nak pikir.

tapi aku belajar satu perkara. kita hidup tak boleh ego. kena pertimbangkan pendapat orang lain. boleh degil, boleh tegas, cuma kalau boleh biarlah atas pertimbangan yang adil dan seimbang. memang lah kita tak boleh ambil kira sangat pendapat orang, tapi kalau fikir betul2 pun macam lah pendapat kita tu betul sangat. kecuali kalau kita dah fikir habis2, dan kita rasa pendapat kita tu still yang terbaik, teruskan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home